Διαφήμιση        Επικοινωνία        Αρχική
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γιώργος Κουβεντίδης  

Γιώργος Κουβεντίδης

Ιαν
14
2011
 

Ο ΠΑΟΚ με ή χωρίς τους Άραβες…

 
 
 

Είναι δεδομένο ότι οι περίφημοι, πλέον, Άραβες, σαν πρόσωπα υπάρχουν. Όπως υπάρχει και το χρήμα, που κουβαλούν πίσω τους. Δεν έχουμε να κάνουμε δηλαδή ούτε με φαντάσματα, ούτε με τα… κονσόρτσιουμ, που έφερνε ο Γούμενος από το Λονδίνο και τα εκπροσωπούσε ο… περίφημος Τζουζέπε Ακάρντι, ούτε με τους Σύριους, που εκπροσωπούσε στην Ελλάδα ο βασιλιάς του κρεμοσάπουνου. Δεν είναι, όμως, δεδομένο, ότι είναι αυτοί, που θα σώσουν τον ΠΑΟΚ.

Όταν βγήκε το θέμα στη δημοσιότητα, άκουγα ανθρώπους, που είναι συνώνυμο της μετριοπάθειας, να λένε ότι «αν γίνει αυτό, σώθηκε ο ΠΑΟΚ». Δεν ξέρω γιατί, αλλά από την πρώτη στιγμή, κάτι μου έλεγε ότι ακόμη κι αν μπουν, ο ΠΑΟΚ δεν σώθηκε. Όπως θα διαπιστώσατε, στο PAOK24 το θέμα αντιμετωπίστηκε εξαρχής με μεγάλη επιφύλαξη, ήμασταν της άποψης «όποιος βιαστεί να κρίνει, μπορεί να εκτεθεί». Το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ έχει «ψηθεί» την τελευταία δεκαετία σε τέτοιες ιστορίες. Ο Μπιλ Γκέιτς να έρθει, θα τον κοιτάξουμε στραβά.

Στις 19 Δεκεμβρίου, όταν πήρε παράταση η αύξηση κεφαλαίου, άρχισα να πιστεύω ότι δεν αξίζει να ποντάρεις ούτε ένα ευρώ, ότι σ΄ αυτή την περίπτωση, ο ΠΑΟΚ θα βρει τη σωτηρία του. Ξέρω ότι ο κόσμος συγκινείται εύκολα και βλέπει στον ύπνο του Μεσσίες και Άγιους Βασίληδες, αλλά Μεσσίας υπάρχει στην Αγία Γραφή και Άγιος Βασίλης μόνο στους παιδικούς μας μύθους και πλέον, στους μύθους των παιδιών μας.

Για να μη μακρηγορούμε…

Δεν πιστεύω ότι οι Άραβες θα βάλουν χρήματα στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό είναι κάτι, που θα φανεί στις 20 Ιανουαρίου, αν και έχω την εντύπωση ότι τελικά θα επιχειρήσουν να το τραβήξουν κι άλλο σε μάκρος. Ακόμα και να βάλουν, δεν πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα σωθεί. Στο πρώτο ενδεχόμενο, η συνέχεια είναι προφανής. Στο δεύτερο, καθόλου.

Στο διάστημα, που είναι στον αέρα αυτή η ιστορία, οι Άραβες και οι εκπρόσωποί τους, δεν έχουν ασχοληθεί – ενδιαφερθεί ΚΑΘΟΛΟΥ για την ομάδα. Είναι προφανές, ότι η επιχειρούμενη εμπλοκή στον ΠΑΟΚ, είναι μέρος ενός ευρύτερου επιχειρηματικού σχεδίου, στο οποίο η ενασχόληση με τον ΠΑΟΚ, είναι μάλλον κάτι σαν αναγκαίο κακό. Αυτό κατάλαβα διαβάζοντας το ρεπορτάζ της Μακεδονίας την Πέμπτη (13/1), το οποίο αναδημοσιεύσαμε στο PAOK24.

Είναι προφανές ότι ο ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτό, που τους ενδιαφέρει πρωτίστως, ούτε καν το άμεσο κέρδος μέσω του ΠΑΟΚ και τους ποδοσφαίρου. Κι όταν αναλαμβάνεις μια αποστολή, την οποία δεν την «ζεις» και δεν την «νιώθεις», είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα πετύχεις, όσα λεφτά κι αν ξοδέψεις αρχικά. Να θυμηθούμε Μπατατούδη, Κοντομηνά, Μυτηλιναίο, ENIC και δε συμμαζεύεται;

Ακόμη κι αν πάρουμε το ιδανικότερο σενάριο, νομίζω ότι μιλάμε για ένα μοντέλο, το οποίο δεν έχει ευδοκιμήσει σε καμιά χώρα, πλην της Αγγλίας και της Αμερικής. Ρώσοι, Άραβες, Εβραίοι και Αμερικάνοι μεγιστάνες, δεν μπλέχτηκαν ούτε στην Ιταλία, ούτε στη Γερμανία (εκεί απαγορεύεται δια νόμου η κατοχή πλειοψηφικού πακέτου από ένα άτομο γι΄ αυτό και καμιά ομάδα δεν έχει χρέη), ούτε στην Γαλλία, ούτε στην Ισπανία (τελευταία μπήκαν Άραβες στη Μάλαγα, χωρίς να της αλλάξουν τη μοίρα).

Μοντέλο ξένων (και προς τον αθλητισμό) μεγιστάνων, λοιπόν, υπάρχει στα αμερικάνικα σπορ και στην Αγγλία. Εκεί, που το φίλαθλο κοινό είναι απλά καταναλωτικό κοινό, το συναίσθημα από τον αθλητισμό εξαφανίστηκε ή εξαφανίζεται. Ακόμη και στην Αγγλία, αυτό το μοντέλο, που έχει μπασταρδοποιήσει την ποδοσφαιρική της κουλτούρα, συναντά αντιδράσεις. Τη Λίβερπουλ οι Αμερικάνοι την έκαναν μεσαία ομάδα, η Πόρτσμουθ κατέρρευσε, στη Γιουνάιτεντ κυνηγάνε τους Αμερικάνους, η Τσέλσι έχει χάσει τον προσανατολισμό της και προσπαθώ να φανταστώ πως θα είναι, όταν ο Αμπράμοβιτς βαρεθεί.  Κοινό σημείο όλων τους, είναι το γεγονός ότι έχουν πλέον εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη, όπως θα έχει σε λίγο και η Σίτυ.

Όλα αυτά έκαναν τον Πλατινί να αντιδράσει και να προσπαθήσει να επιβάλει τέτοιους κανόνες, ώστε οι ομάδες, να μην ξοδεύουν περισσότερα από τα έσοδά τους, προκειμένου να μην εξαρτώνται από μια τσέπη και να μην καταρρέουν, όταν αυτή η τσέπη αδειάζει ή απλά βαριέται ή βρίσκει άλλα ενδιαφέροντα.

Πριν κάποια χρόνια, δόθηκε η εντύπωση ότι μπορεί να πάρει τον ΠΑΟΚ η Γιάννα Αγγελοπούλου. Τελικά, πήρε τον «Ελεύθερο Τύπο». Στην αρχή ο κόσμος πανηγύριζε, πολλοί αντικατέστησαν το ψωμί με το παντεσπάνι κι άνοιγαν σαμπάνιες. Όταν η ενασχόληση με μια εφημερίδα σταμάτησε να έχει πλάκα, η κυρία ανακοίνωσε ένα πρωί ότι την κλείνει. Κι ο κόσμος χοροπήδηξε.

Προσωπικά, δεν θέλω Άραβες, Αμερικάνους, Ολλανδούς, Πακιστανούς και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις στις ελληνικές ομάδες. Η ιστορία παγκοσμίως δείχνει ότι η χαρά δεν κρατάει για πολύ κι όταν έρθουν οι.. στεναχώριες, τρέξε να τους βρεις.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, το ιδανικό μοντέλο για τις ομάδες του βεληνεκούς του ΠΑΟΚ, είναι αυτό που φαντάστηκε ο Νικολαίδης το 2004, αλλά λόγω της αλαζονείας του, το οδήγησε σε αποτυχία. Ποδοσφαιρική διοίκηση, με μία ομάδα ανθρώπων, με χρήμα αλλά και συναίσθημα, που θα χρηματοδοτεί μέχρι ενός σημείου. Βέβαια, αυτές οι εποχές είναι δύσκολες για τέτοιες προσπάθειες, με την ελληνική οικονομία να έχει πάρει τον κατήφορο…

Ο ΠΑΟΚ έχει σήμερα οικονομικά προβλήματα, όχι βέβαια σε έκταση ικανή να τον καταστρέψουν, γιατί μια ποδοσφαιρική διοίκηση παρασύρθηκε, σε μία εποχή, που διαπίστωσε ότι αυτό, που δημιούργησε, έπιασε γρήγορα ταβάνι και ήθελε σπρώξιμο. Έγιναν λάθος επιλογές κι έτσι έφτασε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ είναι ένα σύστημα, το οποίο μπορεί υπό προϋποθέσεις (που σηκώνουν μεγάλη ανάλυση) να οδηγείται στην αυτάρκεια, μ΄ αυτήν να πορεύεται και να πρωταγωνιστεί.  Βέβαια, δεν θα γεμίσει τίτλους, όμως αυτούς, δεν μπορούν να τους εγγυηθούν ούτε τα πετροδόλαρα.

Αλλά, να σας πω… Πόσοι από εσάς γίνατε ΠΑΟΚ, απλά επειδή θαμπωθήκατε από τους τίτλους του;

 

52 Σχόλια (52)

 • Giorgos Vasileiou:

  File les merika sosta alla se alla eisai poli anakrivis..i Chelsea me ton abramovich allakse epipedo, pire protathlima meta apo 50 xronia, milame gia omada pou sa dinamiki apexei parasagas apo Man Utd k Liverpool akoma k Arsenal. I Man City pou prin 12 xronia itan sti gama ethniki, tora diekdikei protathlima..
  Oi araves theloun ton paok gia kseplima xrimatos..edo simfono. Apo kei k pera afto de simainei pos den tous noiazei ti tha kanei o paok. Tous simferei na paei o Paok oso to dinato kalitera.
  To meion einai bebaia pos de diathetoun podosfairiko know-how k den einai eksikoiomenoi me tin elliniki pragmatikotita. Afta mporei na tous ta prosferei o Zagorakis sto megisto vathmo.

 • pixisair:

  γιατι δεν ανεβαζεις κανενα αρθρο ?
  υπαρχουν πολλα θεματα για να διαβασουμε την γνωμη σου .

  εκτος και αν πιστευεις οτι δεν εχεις κατι αξιολογο να γραψεις !!!!!

 • harris-9-:

  ρε γιωργο πως αντεχεις και γραφεις στον sentragoal ξερωντας οτι μετα θα εχεις ολα αυτα τα σχολια; θα μου πεις δουλεια σου ειναι και προφανως θα παιρνεις λεφτα αυτο αυτο αλλα φανταζομαι πως ουτε μπαινεις στον κοπο να τα διαβασεις ε; η ξεφτιλα τους πλεον εχει ξεφυγει

 • Pater Markos:

  k.Κουβεντίδη, όσον αφορά τους Άραβες σας υπενθυμίζω το οξύχολο σχόλιο του κ.Κόλκα, του συνεργάτη σας, εις βάρος τινός διευθυντού Αθηναικής εφημερίδος ο οποίος από δημοσιογραφική δεοντολογία και μόνο, είχε στείλει πολύ επαγγελματικά,
  να βρει αν όντως υπήρχε ο Άραβας που ενδιαφερόταν για τον ΠΑΟΚ μας.Έρχομαι λοιπόν να σας ζητήσω τη χάρη να μη στοχεύεται ανθρώπους που παρέδωσαν εχέγγυα επαγγελματικού ήθους,μήπως και η βεβιασμένη σας κρίση γυρίσει ως μπούμερανκ εις βάρος σας.
  Σε επαινώ παράλληλα για τον δημοσιογραφικό ανδρισμό που επιδεικνύεις με το να δημοσιεύεις και τα εις βάρος σου σχόλια.Πολλά θα κερδίσεις μ’ αυτό σου το κατόρθωμα.Και στο εύχομαι.
  Τέλος μη μετρώντας το πόσο φταίξανε η όχι στο Βόλο τα δικά μας παιδιά,θάθελα να ζητήσω συγνώμη απ’ τους συμπαθέστατους Βολιώτες που κάθε χρόνο δίνανε το παρόν τους στα Τέμπη, για τη συμπεριφορά μας.Δυστυχώς
  έτσι μειώνουμε τον κορυφαίο ΠΑΟΚ.
  Όσο για το διαιτητή,αδίκησε το Βόλο,όχι όμως όσο τον ΠΑΟΚ στην Ξάνθη και δε θα διορθωθεί ποτέ η ανάπηρη διαιτησία μας,όσο θ’ ακούγονται παράπονα μεροληπτικής διαιτησίας υπέρ οποιουδήποτε πλην ΠΑΟ και Εσχατόθρυλου.Και όσο θα υπάρχει αυτό και με Αραβες και με προπονηταράδες και με Ζαγοράκη πρωθυπουργό πρωτάθλημα δεν παίρνουμε.Τ’άλλα.. να ‘χαμε να λέγαμε.

 • DukeGr4:

  Ρε τακαρε γιατι μου ζαλιζεις τον ερωτα ρε φιλαρακο?

  Μαθε τουλαχιστον να εισαι εστω και λιγο αρσενικος.

  Ξερω ειναι δυσκολα αλλα προσπαθησε.

  Γραψε οτι μαλ@κια γουσταρεις στα παπαρι@ μου αλλα τουλαχιστον φερσου εστω και λιγο αν μπορεις αντρικια.

  Λιγακι οχι παρα πολυ. Λιγακι.
  Οσο μπορεις βρε αδερφ(ε?).

  Ολες τις προτεινομενες μαλ@κιες που μου ειπες να αναφερω πως σου ηρθε οτι μπορει να συμφωνω-διαφωνω?

  1)Προφανως και πρεπει να παιζει ο Χαλκιας.

  2)Που εγραψα οτιδηποτε που να εχει σχεση με τις οικονομικες συμφωνιες και αν ειναι συμφερουσες και μου λες να γραψω για μπουτικ, πουμα και μαλ@κιες?

  3)Που εγραψα οτι δεν φταει σε τιποτα ο Βρυζας και οτι δεν του χρεωνω τα λαθη του Φιλομενο Αμπουμπακαρι και του Παπαζογλου?
  Ξερεις ποσες σελιδες εχω γραψει για τον Παπαζογλου μονο?
  Προφανως και φταει σε παρα πολλα και ο Βρυζας.

  Κουτσιανικουλης για 2εκ. ? Και τους συγχαιρεις?
  Μπραβο. Κατεχεις το τοπι αποτι φαινεται.

  Μηπως χαιρεσαι και που ακομα δεν καλυψαμε τον Σαντος αναλογα η διαφωνεις που ψαχνουμε 6αρι επειδη δεν καλυψαμε τον Σορλεν?

  Μηπως να παρουμε 5-6 ακομα κριστιανο-ζαρ και να αφησουμε ελευθερο Ιβιτς, Βιτολο, Γκαρσια?

  Αντε παληκαρακι μου τελειωνε μια ωρα αρχιτερα.
  Αντε νανι να ξελαμπηκαρεις και μετα τα λεμε.

  Βρες κανεναν αλλο να του σπασεις ταρχιδι@ και ασε με εμενα. Δεν τη παλευεις με μενα.

 • paokaras paokopoulos:

  Καπνος οι αραβες…εγω προτεινω και πιστευω συμφωνουν αρκετοι να διακοψει καθε ειδους συνομιλια με εκεινους! Τη λεζαντα τους την κανανε,φτανει! Και για να γυρισουμε στα δικα μας τα μιζερα…ή δεχομαστε οτι ο ζαγορακης ειναι τιμιος και παμε ετσι με τα φραγκοδιφραγκα και με πολυ μα παρα πολυ υπομονη ή τα κανουμε γιαμπαλο και γυρναμε 15 χρονια πισω…Οταν λεμε οτι ο ζαγρακης ειναι τιμιος συνεπαγεται οτι τον εμπιστευομαστε! Ερωτησεις τυπου που ειναι τα λεφτα θοδωρακη και σχολια αντιστοιχου τυπου κομμενα…Αυτο το λεω γιατι πολυ πιθανο ειναι σε ενα μηνα να ειμαστε εκτος ολων των στοχων!Και τοτε θα θυμηθουν ολα τα κακα στραβα και αναποδα ολης της χρονιας…

  ΥΓ:Ειστε το μονο μεσο ενημερωσης που ειπε οτι τα εσοδα απο τις νικες και τις ισοπαλιες στον ομιλο του γιουροπα τα μοιραστηκαν οι παικτες!Γιατι δεν το ακουω πουθενα αλλου…Ειναι καραμελα στο στομα πολλων:που ειναι τα λεφτα της ευρωπης?

  • Σταύρος Κόλκας
   Σταύρος Κόλκας:

   Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο εσωτερικός κανονισμός. Ενα εκατ. ευρώ πριμ εισόδου στους ομίλους και όλα τα χρήματα από τους πόντους των ομίλων. Άλλες 560 χιλιάδες ευρώ. Αν δεν το διαβάζεις πουθενά αλλού, μάλλον δεν έχουν μάθει τίποτα τα παιδιά. Ας πάρουν έναν παίκτη τηλέφωνο να τους το πει. Εύκολο είναι… 1,5 λεπτό δουλειά

 • Pater Markos:

  κ.Κουβεντίδη δε νομίζεις ότι είσαι πολύ καλός επιχειρηματίας;
  Κουβεντίδης : Μπα…

 • DukeGr4:

  Ναι ρε kirk. Οπως τα λες ειναι. Να διαλυθει ο ΠΑΟΚ θελω. Αυτος ειναι ο σκοπος μου.

  Ποιος χρονος ακριβως να γυρισει πισω ρε φιλε?

  Δηλαδη το οτι ακομα δεν καλυψαν σωστα το τεραστιο κενο του Σαντος, ειναι αναφορα στο παρελθον??
  Σοβαρολογεις?

  Δεν ειναι δηλαδη επικαιρο προβλημα?

  Ε και προφανως θα γραφω τα ιδια και τα ιδια μεχρι αυτα να αλλαξουν!

  Μαλλον εσεις προτιματε τη μιζερια και την τωρινη κατασταση και δεν σας καιγεται καρφι οταν βλεπετε την ομαδα μας να μην μπορει να κερδισει ευκολα ουτε την Τριπολη.

  Εγω καθε φορα που το βλεπω αυτο βγαζω και καμια δεκαρια ασπρες τριχες στο κεφαλι μου.

  Αυτο σημαινει πραγματικο ενδιαφερον.

  Οχι “ελα μωρε, δε γ@μεις, δεν τρεχει κατι”.

  Εγω μετα το ματς με τον Αγιαξ στη Τουμπα μεσα επεσα και διπλωσα στα 2 απτον πονο στο στομαχι μου απτη στεναχωρια ενω καποιοι αλλοι λεγανε ε ενταξει μωρε απτον Αγιαξ αποκλειστηκες δεν τρεχει κατι.

  Αλλα λογικο ειναι να ακουγομαι εξωγηινος σε καποιους.

  Γιατι για εσας και η υπερβολικη αγαπη για την ομαδα δεν ειναι καλη.

  Πρεπει να λεμε σε ολα ναι να μην κριτικαρουμε ποτε και οταν αυτο το κανουμε, να ζηταμε την αδεια πρωτα, μην τυχον θιξουμε καποιον και μας απειλησει για 356η φορα οτι θα φυγει.

  Ασχετα αν (και το ξαναγραφω για 50η φορα) ο Ζαγορακης ειναι οτι καλυτερο ετυχε στον ΠΑΟΚ στη συγχρονη ιστορια του.

  Αυτη ομως η νοοτροπια, (του δεν γ@μεις) δεν προκειται να περασει ποτε στη Τουμπα οσο ειμαστε εμεις εκει.

  Εμεις στηριξαμε και συνεχιζουμε να στηριζουμε ο καθενας με τον τροπο του απτην πρωτη μερα της θητειας του Θ.Ζαγορακη στην ομαδαρα μας.

  Το αμφισβητει κανεις αυτο? Τολματε?

  Δεν υπογραψαμε ομως και κανενα συμβολαιο που ελεγε πως οτι λαθος και να συμβει δεν εχουμε το δικαιωμα να αντιδρασουμε.

  Που το ειδατε αυτο?

  Και απο ποτε εχει ο καθε ενας, το δικαιωμα να λεει πως δεν κανουμε κριτικη αλλα κραζουμε?

  Ποιος ειναι αυτος που το αποφασιζει αυτο?

  Και επαναλαμβανω δεν λεω κατι του τυπου : “Γιατι εφυγες τοτε Θοδωρε”.(Γνωστη καραμελα εξευτελισμου των επιχειρηματων του οποιουδηποτε, απο καποιους)

  Λεω ομως(πχ) : ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΘΟΔΩΡΕ?

  Αυτο δεν ειναι προβλημα που ισχυει μεχρι σημερα?

  Εσεις δεν το βλεπετε σαν προβλημα?

  Τι θα λεγατε εσεις αν το καλοκαιρι μας ανακοινωναν οτι ο προπονητης της ομαδας μας θα ειναι ο Μακης Χαβος?

  Εγω κοβω το κεφαλι μου οτι αν σας το λεγανε το καλοκαιρι, θα λεγατε τα ιδια και σεις.

  Τωρα ομως μετα απο 2 λαθος επιλογες το βρισκουμε νορμαλ ετσι?

  Ε τι να πω παραπανω..

  Πεταει ο γαιδαρος? Πεταει πεταει…

  • SIR TAKIS:

   ΧΑΧΑΧΑ, γεια σου ρε Ντιουκ!

   Βλεπω εσχατως ανακαλυψες καινουργιο επιχειρημα στη …φαρετρα σου.
   “Ηρθε αντι του Σορλεν ο Ελ Ζαρ”, χαχαχα!

   Δηλαδη οταν εγινε η αποκτηση του, εσυ σιγουρα (…) εξεμανεις. Κ πολυ σωστα εκανες αλλωστε. Απο την ασημη Λιβερπουλ ερχοταν, 24 χρονο, τεχνιτης, διαφαινομενο ‘διδυμο’ μαζι με Αντελινο στις πτερυγες…

   Να σε βοηθησω σε μερικα ακομα επιχειρηματα, στον ΑΙΩΝΙΩΣ (νυν κ αει) ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΑΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ καταλογο σου των λαθων κ της …κακοδιαχειρισης;
   -Κουτσιανικουλης με 2,1 τουβλα κ ελλιπης προσφορα.
   -Φιλομενο, Αμπουμπακαρι, Παπαζογλου, …αλλα ουπς! Αυτες ειναι κινησεις Βρυζα κ μαλλον δεν μετρανε (;)…
   -Ακριβα τα κυλικεια κ κατι ακουστηκε για το παραχωρησιακο τους καθεστως…
   -Ακριβη η μπουτικ, αυτη η συμφωνια με την Πουμα ασυμφορη…
   -Ποσες φορες καηκε το χορτο στο γηπεδο;
   -Γιατι παιζει ο Χαλκιας κ οχι ο Κρεσιτς που ειναι κ εξελιξιμος;
   ………….

   Τι λες, φτανουν αυτα;! Ή να συνεχισω μεχρι το …150;

   Ο παντα ‘φυλακας αγγελος’ Ντιουκ, με την αξιοθαυμαστη συνεπεια του εις το θεαρεστο (κ βεβαιως ΠΑΟΚσηδικο …βεβαιως-βεβαιως) εργο που επιτελει.

   Να σε καλα ρε φιλαρακι, σε στηριζουμε, συνεχισε ετσι!

 • gch:

  Θα σου ζητούσα να μου εξηγήσεις το “αναγκαίο κακό” αν δεν ήξερα πως θα χρειαστεί πολύ ¨μελάνι¨. Αλλά αναρωτιέμαι γιατί αυτοί που αναφέρονται σε αυτό το θέμα το βλέπουν απο την μεριά των επενδυτών σαν αναγκαίο κακό και όχι απο τη μεριά του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου σαν καλό. Δεν είναι ακριβώς ρητορική η ερώτηση γιατί είναι αλήθεια οτι δεν έχω επαρκή γνώση επι του θέματος. Αλλα θα ήθελα μια ανάλυση και απο αυτή την πλευρά. Ωστόσο, γενικά υπάρχει η βάσιμη φήμη όσο αφορά τα αραβικά funds οτι καταρχήν μιλάμε για πραγματικό και πολύ κεφάλαιο που προέρχεται κυρίως απο την εκμετάλλευση φυσικών πόρων. Έπειτα αυτό που διαχωρίζει τα αραβικά funds σε σχέση με τα δυτικά (με εξαίρεση ίσως τα νορβηγικά) είναι οτι επενδύουν μακροπρόθεσμα και με περιορισμένο ρίσκο. Real estate, τουρισμό, τηλεπικοινωνίες. Το κοινό μεταξύ όλων των λεγόμενων funds είναι η έλλειψη διαφάνειας και η ας πούμε ευνοϊκή φορολογική τους μεταχείριση. Για να μην μακρυλογώ η επένδυση σοβαρών αραβικών fund σε μια αγορά (π.χ. ελληνικό ποδόσφαιρο) θα μπορούσε να οδηγεί στο συμπέρασμα οτι η αγορά αυτή είναι ασφαλής και οι επενδυτές σίγουρα δεν θα χάσουν…Οπότε συμπερασματικά και θεωριτικά αυτό θα αποτελούσε ένα είδος διαφήμισης για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την προοπτική του.

  Όλα τα άλλα σχετικά με το αγγλικό, γερμανικό κτλ ποδόσφαιρο αφορούν το πως θα θέλαμε τή δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου και φυσικά του ΠΑΟΚ. Διάβασα στη sday αν δεν κάνω λάθος οτι η Μπάγερν ανήκει κατα 80% στην στην ερασιτεχνική, το 10% ανήκει στη γνωστή γερμανική φίρμα αθλητικών και 9-10% αγόρασε πρόσφατα γερμανική αυτοβιομηχανία με γύρω στα 2,5εκ. ευρώ. Θα ήθελα όμως να δώ και τον ισολογισμό της Μπαγερν για να δώ τα έσοδα της για να δούμε το μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης της. Η Μπάγερν που αριθμεί 120.000 μέλη. Θεωρώ πως είναι εκτός απο ωραίο και απαραίτητο να έχουμε εικόνες απο διάφορα μοντέλα και να οραματιζόμαστε αυτό που θέλουμε για εμάς σαν ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της σούπερ λιγκ της ουέφα κτλ ωστόσο, μην ξεχνάμε οτι ο ΠΑΟΚ (και όχι μόνο) παίζει με την επιβίωση του σαν ΠΑΕ, σε πιο επίπεδο θα παγιωθεί στο πλαίσιο του σκληρού ανταγωνισμού (και όχι μόνο ο ΠΑΟΚ και οχι μόνο τοπικά) οπότε ο ΠΑΟΚ πρέπει πρώτα να κάνει τις καλύτερες και ουσιαστικές συμμαχίες που του ταιριάζουν και φυσικά πρέπει να εκμεταλλευτεί οτι τον βοηθάει να πετύχει τους στόχους του. Αγωνιστικότητα-μαρκετιγκ-προσέλκυση κεφαλαίων-επενδυτές-μαρκετιγκ δεν είμαι ειδικός στο ποδόσφαιρο και τη διοίκηση του αλλα είναι απαραίτητη μια τέτοια αλυσίδα. Προσωπικά εφόσον όλοι ομολογούν οτι πρόκειτε για σοβαρό fund δεν βλέπω κανένα αρνητικό στο να μπούν στον ΠΑΟΚ το αντίθετο. Αν δεν μπούν πάμε για άλλα και δυνατά. Σημειώνω πάντως οτι η υποτίμηση του ενδιαφέροντος των αράβων (“αναγκαίο κακό”) είναι σε επίπεδο ανταγωνισμού είναι επικοινωνιακό πλήγμα για τον ΠΑΟΚ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο… λέμε τώρα.

 • thanasis_:

  DukeGr4 ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΔΩ Κ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΕΣ ΔΙΟΙΚΣΗ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ,ΤΙ ΕΚΑΝΕ,ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ,ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ….ΑΔΕΡΦΕΑΝ ΘΕΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΣ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ..ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΕΣ..ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΟΤΙ 2,5 ΕΚ. ΠΕΡΣΥ ΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΕΙΠΕ??ΟΤΙ Ο ΠΑΟΚ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜ.ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ??ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ 4,5 ΠΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ??ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ Κ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ SITE ΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Κ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ..Κ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ Κ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ Κ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΣ Κ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΖΑΓΟΡ ΛΕΣ Κ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ SITE Κ ΣΕ ΑΓΝΟΕΙ..Ο ΠΑΟΚ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Γ.Σ. ΜΕΤΟΧΩΝ…ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Γ.Σ. ΝΟΜΙΖΩ(ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ) ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ…ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ..ΟΧΙ ΣΕ SITE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ Κ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ…ΕΚΕΙ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΛΩΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΕ ΝΟΥΘΕΤΗΣΩ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ..ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΡΕΛΑ Κ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ…

 • pelekys:

  ΡΕ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ?ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ?ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ?ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ?ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΧΙΣ?ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΔΡΕΣ ΑΥΤΩΝ ΕΧΕΙΣ?
  ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ!!!!!!!
  ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ!!!!!ΑΠΛΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΖΑΓΟΡΑΚΗ!!!!!!ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΦΑΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΤΟΝ ΧΑΒΟ!!!!!!!!ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟΝ ΧΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΑΥΤΟ Ο ΚΛΩΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΣ!!!!!!!!ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!!ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΓΥΡΙΣΤΗ!!!!!!!!!ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ!!!!!!ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΡΑΒΕΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ!!!!!!!!!!!!!!
  ΥΓ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ!!!!!!!!!
  ΥΓ2.ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΡΥΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΚΗΡΥΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΘΩΟΣ!!!!!

  • Γιώργος Κουβεντίδης
   Γιώργος Κουβεντίδης:

   Για τους Άραβες πρωτοάκουσες, όπως κι εμείς, από ένα οικονομικού περιεχομένου σάιτ. Τώρα που φαίνεται να τελειώνουν όλα, δεν χρειάζεται να έχει κανείς πολύ μυαλό, για να καταλάβει ποιος το “βρώμισε” εκεί και για ποιο λόγο.

 • DukeGr4:

  Φιλε kirkpaok2,

  Απο ποτε ο οποιοσδηποτε οπαδος μιας ομαδας κριτικαρει την διοικηση της ομαδας του, βαπτιζεται αυτοματα και
  “προπονητης κερκιδας η του καναπε” ?

  Ειλικρινα ωρες ωρες κατανταει πραγματικα ενοχλητικο το οτι δεν μπορουμε να μιλησουμε για τα ενα σωρο λαθη που γινονται συνεχως.

  Σε ποια ομαδα του πλανητη συμβαινουν αυτα?

  Η μονη συνοικιακη ομαδουλα που περναει καποιος μια γραμμη και αυτη πρεπει να ακολουθηθει πιστα ειναι ο παπαναστασιακος.

  Εκει εξαφανιζουν προεδρους και προπονητες μεσα σε μια νυχτα για τον οποιοδηποτε λογο.

  Πχ γιατι δεν δεχτηκε καποιος, να πληρωσει απτα ταμεια της παε τους, τα “σπασμενα”.(Οποιος ξερει καταλαβαινει)

  Σε εμας αυτο πρωτη φορα το βλεπω.

  Απτην μια ολα τα αρθρα σας “κραζουν” την μπαλλα που παιζουμε και απτην αλλη οταν λεει καποιος γιατι δεν παιρνει προπονητη εμπειρο τουλαχιστον, πεφτετε να τον φατε.

  Παμε καλα?

  Δηλαδη τι θελετε να κανουμε?

  Παικτες που, παλι βαση δικων σας αρθρων, χρειαζομαστε, δεν πηραμε.

  Προπονητη που ακομα και σεις ξερετε οτι χρειαζεται δεν πηραμε.

  Το πλανο της ομαδας και τους στοχους τους φετινους εστω , ακομα δεν τους ξερει κανεις.

  Ο τεχνικος διευθυντης δεν εχει μιλησει ΟΥΤΕ μια φορα επισημα και δεν εχουμε ιδεα τι εχει στο κεφαλι του.

  Απτο PAOK24 μαθαινουμε οτι εχουμε απληρωτους παικτες, οτι θελουμε να διωξουμε την μιση ομαδα, οτι σκεφτομαστε να παρουμε εναν στοπερ που ειχε να παιξει μπαλλα 6 μηνες, οτι οτι οτι οτι…

  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ????????????????????

  Δηλαδη ειναι τοσο παραλογο που θελουμε α) να μας ενημερωσει καποιος οπως 3 χρονια τωρα, για τα μειζωντα θεματα της ομαδας και β) να σταματησουν να γινονται καποια τεραστια λαθη που μονο κακο στην ομαδα μας κανουν??

  Κινεζικα μιλαμε?

  • kirkpaok2:

   Οι απαντήσεις σου μου θυμίζουν πολιτικό. Απάντηση δεν πήρα ακόμη. Μάλλον δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Σου είπε κανείς να μην κάνεις κριτική ουσιώδης; Κριτική κάνεις στο τέλος της χρονιάς όταν γίνεται και ο απολογισμός για να έχει και αποτέλεσμα. Τώρα που ζητάς να αποδοθούν οι ευθύνες θα κερδίσουμε τίποτε; Δε νομίζω. Γυρίζει ο χρόνος πίσω; Δε νομίζω. Το μόνο που καταφένεις είναι να δημιουργείς μια μίζερη κατάσταση. Θα γυρίσει πίσω ο Σάντος; Θαγυρίσει ο Βρύζας; Ο Σορλέν; Τι θέλεις λοιπόν; Να το διαλύσουμε; ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ! ΔΕΝ πρόκειται να ξαναασχοληθώ μαζί σου γιατί δεν νομίζω ότι προσφέρεις κάτι στον ΠΑΟΚ. Καλά σου είπε ο Κουβεντίδης.

 • kirkpaok2:

  Μάλλον φίλε DUKEGR4, δεν κατάλαβες το πνεύμα της επιστολής μου. Δε σου ζήτησα να μου απαριθμήσεις τα λάθη που έγιναν(στα οποία με βρίσκεις στα περισσότερα σύμφωνο)αλλά να καταθέσεις συγκεκριμένη λύση στο διοικητικό πρόβλημα της ομάδας, εφόσον δεν είσαι ικανοποιημένος από το Ζαγοράκη. Γιατί με το να κάνουμε μόνο κριτική όλοι οι προπονητές της κερκίδας ή του “καναπέ” Ο ΠΑΟΚ θα είναι μια ζωή μέσα στη μιζέρια. Θυμήσου πού ήσουν 3 χρόνια πριν. Μ η τα ισοπεδώνουμε όλα. Φτάνει πια αύτή η ακατάσχετη καταστροφολογία. Αυτός μας ενέπνευσε αυτός μας ένωσε. Δε θέλω να γίνω ένας από τους τυφλούς υμνητές του, αλλά αυτή τη στιγμή δε βλέπω στον ορίζοντα καλύτερη λύση.Αν βλέπεις εσύ να μας την πεις.Διαφορετικά σου θυμίζω “η σιωπή είναι χρυσός”. Ο ΠΑΟΚ ανήκει στο λαό του αλλά ένας πρέπει να διοικεί ειδάλλως το καράβι θα βουλιάξει. ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΟΚ όποιος δεν μπορεί ……

 • sixties:

  Ενω εσεις 3-4 δημοσιογραφοι ξερολες “Θεματοφυλακες της αληθειας και της διαφανειας” τα μαθατε ολα σε ποια σχολη δεν ξερω και ποιοσ επισης σασ εχρισε μοναδικους εκπρωσωπους παλι δεν ξερω . Το μονο σιγουρο ειναιοτι δεν αντεχετε την κριτικη και συμπεριφερεστε με αγενεια και αλαζονια σε αυτους που σας “πληρωνουν” στην ουσια τους ακροατες σας δηλ.εκτος αν τελικα ειστε τοσο μαγκες και δεν μας εχετε αλλο αναγκη!!!!
  Κουβεντίδης : Ακόμα εδώ είσαι;

 • DukeGr4:

  Οχι, καλυτερα θα ηταν να παρει τη μεγαλυτερη ομαδα των βαλκανιων, ΤΟΝ ΠΑΟΚ, καποιος τον οποιο απαγορευεται να τον κριτικαρουμε σε οποιοδηποτε λαθος και να κανει…

  @kirkpaok2 Οσο νομιζετε οτι κακο στον ΠΑΟΚ κανει οποιος τονιζει τα προφανη λαθη τοσο δεν θα πηγαινουμε μπροστα ως ομαδα.

  Υλοποιησιμες προτασεις που να κανω?

  Δηλαδη πρεπει εγω να παω να τους πω πως

  1)Δεν παιρνεις ΠΟΤΕ στην θεση ενος Σαντος καποιον οπως ο Μπερετα, ο Δερμιτζακης, η ο Χαβος.

  2)Δεν παιρνεις ΠΟΤΕ στην θεση ενος Βρυζα, εναν (πολυ συμπαθη κατα τα αλλα) Παντελη Κωνσταντινιδη γιατι δεν φτανει.

  3)Οταν φευγει ενα καθαρο αμυντικογενες χαφ που μονο εξτρεμ δεν ηταν (Σορλεν) δεν πας ΠΟΤΕ να παρεις εξτρεμ(Ελ ζαρ) αλλα κοιτας να καλυψεις αυτη την απωλεια.

  4)Δεν βγαζεις ΠΟΤΕ στην δημοσιοτητα οτι δεν θες στην ομαδα σου ταυτοχρονα 7 με 8 παικτες την στιγμη μαλιστα που ηδη εχουμε λιγους και δεν φτανουν για τις υποχρεωσεις μας.
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΡΑΠΤΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΖΑΓΟΡ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΩΝΕΙ.
  ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ 5-6 ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ?????
  ΠΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

  5)Δεν στηριζεσαι ΠΟΤΕ στον οποιοδηποτε υποψηφιο επενδυτη για να κανεις τον αγωνιστικο σχεδιασμο της ομαδας. Αυτα τα κανονιζεις ανεξαρτητα με το οτιδηποτε μπορει να συμβει.

  Να συνεχισω μεχρι το 50?

  Και που τα γραφω ποια η σημασια ομως?
  Κακοβουλος και αντιΠΑΟΚσης δεν ειμαι?
  Εμπαθεια με τον Ζαγορακη δεν βγαζω?

  Δηλαδη αν τον Ζαγορακη τον λεγανε Πατερα η Μαρινακη η οτιδηποτε, αυτα δεν θα τα λεγαμε?
  Εχουμε προσωπικο προβλημα μαζι του?

  Γιατι??????????????????

  ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛ@ΚΙΕΣ.

  Εναν σοβαρο λογο εκτος του οτι αυτα τα γαμημεν@ λαθη εγιναν, και οπως ειναι απολυτως φυσιολογικο ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

 • stainlesshead:

  Γιώργο, συγγνώμη αλλά αυτό ήταν μακράν το πιο μίζερο άρθρο που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια.

 • kirkpaok2:

  Αγαπητέ φίλε DukeGr4, το μόνο εύκολο στον κόσμο αυτό είναι να κριτικάρεις τα λάθη των άλλων. Όλοι νομίζω ότι βλέπουμε τα λάθη τα οποία πράγματι έγιναν. Το θέμα λοιπόν δεν είναι μόνο να τα επισημαίνεις για να λέμε πως κάνουμε τάχα κριτική για το καλό του ΠΑΟΚ. Πιο εποικοδομητικό θα ήταν αν είχες συγκεκριμένες υλοποιήσιμες προτάσεις, αλλιώς η κριτική σου γίνεται εκ του πονηρού προσπαθώντας να δημιουργήσεις προβλήματα στην αγαπημένη μας ομάδα, παρακινούμενη από κάποια ίσως προσωπική εμπάθεια που τρέφεις για το Ζαγοράκη.
  Και σου μιλάει κάποιος που είναι συνεχώς αιμοδότης στα τελευταία 30 χρόνια.
  Χωρίς να κρύβω καμιά απολύτως διάθεση αντιπαράθεσης με το πρόσωπό σου θα ήθελα περισσότερη εγκράτεια στις δηλώσεις μας γιατί βλάπτουν τον ΠΑΟΚ ΜΑΣ

 • kvstas geras:

  Ο ΠΑΟΚ πρεπει να “μεγαλωσει”.Την επομενη της απαντησης των αραβων πρεπει να βαλει μπρος για το γηπεδο υπο την αιγιδα το ΑΣ για εσοδα.Τον Απριλη ακουγεται οτι θα γινει δεκτο το δικαιο αιτημα αποπληρωμης του πρωτογενους κεφαλαιου χρεων.Αυτο σημαινει νοικοκυρεμα.Πρεπει να βρεθει χρηματοδοτης,εστω εν μεσω κρισης,για την ολοκληρωση του προπονητικου.Και βεβαια να συνεχισει την “καλλιεργεια” ταλεντων απο της ακαδημιες.Αλλα μολις φερουμε ενα Χ η χασουμε απο τον Βολο ολα αυτα θα πανε στα…σκουπιδια.Να φερει παικτες,να πατησει ποδι στη λιγκα ο Ζαγορακης,που ειναι οι αραβες ο Κατσαρης που χαθηκε κ.α. .Μπορει να μη γιναν Παοκτσηδες για τους τιτλους αλλα συμπεριφερονται εντελως αντιθετα.Κανεις δεν μπορει να περιμενει.Με Τσουκαλα και Κατσε που πας?Και μετα το κορυφαιο ΠΑΟΚ εισαι…Κατι δεν παει καλα εδω.Ενταξει δεν υπαρχουν λεφτα αλλα εδω μιλαμε και για ΝΩΟΤΡΟΠΙΑ.Δεν περιμενω να σωθω απο αραβες,ρωσους,ομως θελω μια προοδο για την ομαδα μου.Κανουμε βηματα αλλα ειναι αργα.Καπως θα πρεπει να επιταγχυνουμε.Συμφωνω οτι μπορει να υπαρξει ενας σχεδον αυταρκης ΠΑΟΚ ομως χρειαζεται ενας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟΣ σχεδιασμος.Το κυπελλο ειναι ο πιο ουσιαστικος στοχος του ΠΑΟΚ και οι αντιπαλοι στους 8 και στους 4 σου δινουν τη δυνατοτητα να αποδειξεις οτι εισαι μεγαλη ομαδα.Απο κει και περα του χρονου 28000 διαρκειας,περισσοτερα εσοδα η μπουτικ και αυξηση μετοχ.κεφαλαιου.Μπορει να γινει…?

  • sax:

   “…να συνεχισει την “καλλιεργεια” ταλεντων απο της ακαδημιες” αλλα Με Τσουκαλα και Κατσε που πας?”

   Μηπως θα ειναι καλυτερα να ασχοληθουμε με αλλου ειδους καλλιεργειες -λεω εγω..;)

 • DukeGr4:

  Κατά την ταπεινή μου άποψη, το ιδανικό μοντέλο για τις ομάδες του βεληνεκούς του ΠΑΟΚ, είναι αυτό που φαντάστηκε ο Νικολαίδης το 2004, αλλά λόγω της αλαζονείας του, το οδήγησε σε αποτυχία.

  1)Να’τανε μονο ο Νικολαιδης αλαζονας καλα θα ητανε..

  2)Εγω ξερω οτι απτην πρωτη κιολας ημερα που “βγηκε προς τα εξω” το θεμα με τους Αραβες, 5-10-100 ανθρωποι, εκφρασαμε την ανησυχια μας σχετικα με την ενισχυση της ομαδας και κατα ποσο αυτο μπορει να επιτευχθει εγκαιρα και σωστα, αφου μεχρι 20 Γενναρη θα περιμεναμε καποιους τριτους να αποφασισουν για εμας.

  Τοτε ολοι κοιταξατε ακομα μια φορα να μπειτε ασπιδα, μπροστα στον οποιοδηποτε εμεις θεωρουσαμε ανευθυνο και του καταλογιζαμε ευθυνες που θα περιμενε καποιους τριτους για να δει ΑΝ θα ενισχυσει την ομαδα η οχι.

  Βεβαια ακομα και τωρα ειμαι σιγουρος οτι θα αρχισετε τα κλασσικα : “Μη ξεχνας…”, “Δεν υπαρχουν λεφτα”, “Παικτες απληρωτοι (πολυ λογικο)” κλπ κλπ κλπ.

  Εγω βλεπω μια κακοδιαχειριση αρκετων θεματων που ξεκινανε απτο αγωνιστικο και περνανε και στο διοικητικο.

  Οταν φτασετε να την δειτε και να την αναφερετε και εσεις, θα ειναι τρομακτικα αργα.
  Κουβεντίδης : Φίλε, εσείς οι 5-10-100 που τα ξέρετε όλα, δεν πάτε να πάρετε τον ΠΑΟΚ να τελειώνουμε;

Παρακαλώ περιμένετε...

Loading...

Γράψτε το σχόλιο σας
Εγγραφή | Ξεχάσατε τον κωδικό σας?

Εγγραφή

Για να κάνετε εγγραφή στο PAOK24 Blogs, συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και ο κωδικός σας θα αποσταλεί στο email που θα δηλώσετε.Σύνδεση | Ξεχάσατε τον κωδικό σας?

Επανάκτηση του κωδικού σας

Εισάγετε το email με το οποίο κάνατε εγγραφή στο PAOK24 Blogs και στο οποίο θα σας σταλεί επιβεβαίωση.
Σύνδεση | Εγγραφή